Підтримати нас

Отримав підозру: чоловік допомагав будувати понтонну переправу на Херсонщині

Автор статті
26 квітня 2024 13:39
193
Поширити:
Фото: Мілітарний/Антонівській міст Херсонська область липень 2022 року

Служба безпеки України повідомила про підозру 35-річному уродженцю Херсона Миколі Харитонову. Йому інкримінують пособництво державі-агресору, через те, що чоловік допомагав будувати понтонну переправу через Дніпро біля Антонівки Херсонської області, під час окупації міста.

Текст підозри опублікували на сайті Офісу Генерального прокурора. 

За даними слідства, згідно з наказом незаконного директора Андрія Харитонова Херсонського захопленого морського торговельного порту, почали будувати переправу через Дніпро.

З листопада 2022 року Микола Харитонов контролював доставку та ремонт викрадених барж. Також він влаштовував заходи, для підготовки узбережжя та акваторії Дніпра для зведення переправи.

Йому загрожує ув'язнення від 10 до 12 років із конфіскацією майна або без такої, із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10  до 15 років.

  • Супутникові знімки за 27 серпня 2022 року зафіксували те, що російські окупанти будують понтонну переправу біля Антонівського мосту на Херсонщині.
  • СБУ повідомила про підозру Андрію Харитонову, якого окупаційна влада призначила «директором» Херсонського морського порту.
  • У пособництві державі-агресору підозрюється окупаційний директор Херсонського порту, який сприяв викраденню українського зерна.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ