Підтримати нас

Острозька академія двічі потрапила у Книгу рекордів Гіннеса

Автор статті
02 лютого 2020 06:00
533
Поширити:

Національний університет «Острозька академія» отримав сертифікат від адміністрації Книги рекордів Гіннеса, який підтверджує здобуття номінації «Найбільша лекція з археології», в якій взяли участь 299 людей.

Цей рекорд  встановлювали 10 жовтня. Він був приурочений до 25-річчя відродження Національного університету «Острозька академія». Тема лекції – «Середньовічний Острог, відкритий археологами», повідомляє Голос України.

Участь у встановленні рекорду взяли лектор, науковець, автор низки публікацій на історичну тематику, професійний археолог Богдан Прищепа, свідки встановлення рекорду, археологи-науковці з Рівненщини – керівник відділу історико-культурного заповідника міста Дубно Юрій Пшеничний та завідувач відділу археології та давньої історії Рівненського обласного краєзнавчого музею Олексій Войтюк.

Ідея встановлення другого рекорду Гіннеса належить ректору Національного університету «Острозька академія», Герою України Ігорю Пасічнику.

Свій перший статус рекордсмена Книги рекордів Гіннеса  виш отримав у 2014 році, перемігши у номінації «Найдовший марафон читання» до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ