Підтримати нас

Оперативна інформація щодо ситуації на Херсонщині (на 8.05 16:00)

Vgoru
08 червня 2022 13:51
988
Поширити:

Як повідомляє Херсонська ВДА ситуація на території тимчасово окупованої Херсонської області залишається стабільно важкою.

Нині відсутній мобільний зв’язок та частково Інтернет на території області, яка перебуває під тимчасовою окупацією. Зв’язок вдалося встановити лише з деякими тергромадами. За отриманою інформацію, гуманітарна ситуація в громадах майже не змінилась.

Музиківська ТГ Херсонського району - відсутнє електропостачання та водопостачання в селищах: Східне та Загорянівка. Продукти харчування є. Мобільний зв’язок відсутній. Запрацював Інтернет провайдера Вінер, тому у деяких мешканців громади з’явилась можливість телефонувати через месенджери. Потрібна волонтерська допомога з хлібом медикаментами, дитячим харчуванням та засобами дитячої гігієни.

Скадовська міська ТГ - є електро-, газо- та водопостачання, однак є проблеми зі сталим водопостачанням у селах громади. Здійснюється прибирання та вивіз сміття. Приватні підприємці привозять продукти харчування в магазини та на ринок. Хлібокомбінат працює. Укрпошта працює, коли є готівкові кошти. У місті працюють медичні, комунальні заклади та служби. Потреба в медикаментах, готівці та ПММ. Мобільного зв’язку немає. Інтернет з’явився, люди телефонують через мобільні додатки.

Борозенська сільська ТГ Бериславського району - електропостачання, водопостачання та газопостачання є. Власними силами відновили електропостачання в селі Стариця та водопостачання в таких населених пунктах: Садок, Нова Кубань, Красносільське, Чарівне. Після обстрілів частково пошкоджено фельдшерський пункт та приватні будинки. Медичні працівники екстреної швидкої допомоги залишили територію громади. Потрібна волонтерська допомога з продуктами харчування медикаментами та ПММ. Мобільного зв’язку майже немає.

Високопільська селищна ТГ - по всій громаді відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання. Ведуться активні бойові дії. Всі адміністративні будівлі зруйновані. Місцеве населення самостійно виходить а, іноді, за наявності транспорту виїжджає на підконтрольну Україні територію. 6 червня на підконтрольну Україні територію вийшло до 100 чоловік. На окупованій частині громади відсутній мобільний зв’язок. На деокупованій частині мобільний зв’язок слабкий. В самому смт розташоване стаціонарне відділення для людей похилого віку, в якому перебуває 15 осіб. Люди потребують термінової евакуації. Потрібна евакуація населення, котре залишилось і не має змоги виїхати самостійно!

Кочубеївська сільська ТГ – в самому населеному пункті електропостачання та водопостачання є. Електропостачання в Заградівці є частково. Хліб та деякі продукти харчування завозяться з Дніпропетровської області. Волонтери надають допомогу з продуктами та медикаментами. Сімейний лікар відновив прийом громадян. Укрпоштою в деяких старостатах пенсія за березень, квітень та травень в повному обсязі ще не виплачена. Проблема з ПММ. Інтернет працює частково. Мобільний зв’язок слабкий.

Нововоронцовська селищна ТГ – Громада знаходиться під постійними обстрілами військових рф. Селище Нововоронцовка без водопостачання. Частина селища залишилась без електропостачання. Також відсутнє електропостачання та водопостачання в селищах: Миролюбівка, Хрещенівка, Трудолюбівка, Шевченківка, Любимівка, Осокорівка. Через інтенсивні обстріли ремонтні роботи по відновленню електромереж проводяться по можливості. Червоним Хрестом та волонтерами по самому селищу надається допомога продуктовими наборами населенню (в першу чергу людям пенсійного віку). У селах Любимівка та Миролюбівка відсутнє газопостачання та багато зруйнованих будинків. З села Трудолюбівка люди виїхали майже повністю. Потрібна допомога з медикаментами.

Новокаховська ТГ – мобільного зв’язку немає, але у деяких мешканців з’явився провідний Інтернет. У цілому гуманітарна ситуація не змінилась.

Місто Херсон другу добу потерпає від постійних нічних задимлень. Практично все місто накриває їдкий дим. За попередньою інформацією, задимлення йде з міського сміттєзвалища.

З громадами та керівництвом громад Генічеського та Каховського районів встановити зв'язок не вдалось взагалі.

Робота щодо відновлення мобільного зв’язку та Інтернету українських операторів проводиться.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ