Підтримати нас

Окупований Крим – мілітарний хаб для РФ: будівництво залізничного сполучення

Автор статті
04 квітня 2024 13:54
134
Поширити:

Наразі окупований Крим – це мілітарний хаб для РФ і майданчик для атак на Херсонщину, Миколаївщину та Одещину.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук.

На анексованому півострові перебуває понад 10 тисяч особового складу окупаційних військ і небагато бойової техніки, адже вона вся йде на фронт на Херсонський та Запорізький напрямки, зазначив Братчук.

За його словами, окупаційна влада оголосила про фінальні роботи щодо будівництва залізничного сполучення на захоплених Росією територій.

“Це сполучення, як Кримський міст, який є незаконним об'єктом і має бути знищений. І це його доля”, – додав речник.

Сергій Братчук каже, що залізниця розглядається, як альтернативний шлях для з'єднання з РФ окупованих територій України. Цей об'єкт моніториться відповідними структурами Сил оборони.

“Я можу лише процитувати начальника ГУР Буданова, який сказав, що це жирнюча ціль для наших Збройних Сил України”, – наголосив речник.

  • Британська розвідка повідомила, що Росія будує залізницю на окупованих територіях України, аби полегшити собі доступ до захоплених міст.
  • Раніше в ефірі “Вгору” Дмитро Плетенчук розповів, що після спільної операції СБУ та Військово-Морських сил окупаційні війська не можуть у повному обсязі використовувати Кримський міст, є обмеження по вазі. Це дуже важливо для перебігу бойових дій.
  • 12 грудня 2023 року в ефірі “Вгору” Наталія Гуменюк говорила, що на лівобережжі Херсонщини є проблеми із забезпеченням військових РФ. Бо Сили оборони тримають вогневий контроль над більшістю російських транспортних маршрутів. На сьогодні для окупаційних військ робоча траса М-18 через Армянськ. А решта через Чонгарський, Генічеський мости – не спроможна витримати навантаження щодо перевезення військових вантажів. Крім того, Кримський міст не може функціонувати в повному обсязі
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ