Підтримати нас

Російська армія не використовує Кримський міст для перевезення техніки: “це символ імперських амбіцій РФ”

Вгору
Автор статті
26 березня 2024 14:04
395
Поширити:
Пожежа на Кримському мосту, 8 жовтня 2022 Фото: Maxar.

Після спільної операції СБУ та Військово-Морських сил окупаційні війська не можуть у повному обсязі використовувати Кримський міст, є обмеження по вазі.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук. 

Також речник зазначив, що це дуже важливо для перебігу бойових дій.

“Наразі він є ідеальним символом цих імперських амбіцій так званої Російської Федерації. Це коли в тебе є такий великий міст, як валіза без ручки, яким ти не можеш нормально користуватися, який перекривається за першої ж нагоди”, – сказав Дмитро Плетенчук. 

За його словами, цей об'єкт охороняють Підрозділи протиповітряної оборони, Росгвардія та Хімвійська. Саме війська хімічного захисту розпилюють спеціальний дим, але вони це роблять біля тих конструкцій, які є найбільш вразливими.

  • 12 грудня 2023 року в ефірі “Вгору” Наталія Гуменюк розповідала, що на лівобережжі Херсонщини є проблеми із забезпеченням військових РФ. Бо Сили оборони тримають вогневий контроль над більшістю російських транспортних маршрутів. На сьогодні для окупаційних військ робоча траса М-18 через Армянськ. А решта через Чонгарський, Генічеський мости – не спроможна витримати навантаження щодо перевезення військових вантажів. Крім того, Кримський міст не може функціонувати в повному обсязі
  • 19 серпня Василь Малюк розкрив деякі деталі спецоперацій із підриву Кримського мосту 8 жовтня 2022 року та 17 липня 2023 року.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ