Підтримати нас

Окупанти викрали техніку пожежних підрозділів Херсонщини: ДСНС вже готують резерв для лівобережжя

Vgoru
Автор статті
05 серпня 2023 13:59
2,051
Поширити:

Росіяни під час “евакуації” з правого берега Херсонщини викрали або пошкодили, або знищили все майно, меблі, рятувальні інструменти, обладнання пожежно-рятувальних підрозділів області.

Про це розповів начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Херсонській області Роман Сірко під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору”.

“Не секрет, що коли ми повернулися в деокупований Херсон, коли ми зайшли у свої підрозділи, то побачили їх зруйнованими. Окупанти всю наявну техніку, яка була справна, яка мала працювати, її викрали та переправили на Правобережжя і зараз використовують у своїх цілях”, – повідомив начальник оперативно-координаційного центру.

За його словами, завдяки підтримці Державної служби з надзвичайних ситуацій, яка на початковому етапі передала техніку та обладнання, в досить короткі терміни вдалося відновити функціонування пожежних частин.

“Завдяки органам місцевої влади, добровільним та волонтерським організаціям, ми кожен день нарощували свої потужності. Станом на зараз ми забезпечені достатньою мірою основним обладнанням і майном для виконання своїх завдань.”, – зазначив Сірко.

Також створюється резерв пожежної техніки та обладнання для підрозділів лівого берега Херсонської області, який окупований росіянами.

“Як тільки нашим військовим вдасться вигнати окупанта за межі області, ми в максимально короткі терміни постараємось відновити функціонування наших підрозділів для забезпечення життєдіяльності населення”.

Роман Сірко під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” розповів про стан рятувальників, які потрапили під обстріл окупантів під час ліквідації наслідків ворожої атаки на Свято-Катерининський собор.

За минулу добу ворог здійснив 52 обстріли по території Херсонської області. Унаслідок цього загорілися дах житлового будинку, господарська споруда та сіно на території приватного домоволодіння.

Раніше ми писали, що упродовж 5 днів горить найцінніша степова ділянка в Джарилгацькому національному природному парку, яка є зоною абсолютної заповідності, де обмежене відвідування людей. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ