Підтримати нас

Упродовж 5 днів горить найцінніша степова ділянка в Джарилгацькому національному природному парку

Vgoru
Автор статті
05 серпня 2023 11:15
473
Поширити:

Упродовж 5 днів горить найцінніша степова ділянка в Джарилгацькому національному природному парку, яка є зоною абсолютної заповідності, де обмежене відвідування людей. 

Про це повідомляє Українська Природоохоронна Група – UNCG.

“Тут зосереджена основна частина всіх степових екосистем острова (решта території в різній мірі заболочена або періодично підтоплюється) та популяції всіх рідкісних степових тварин, які є на острові”, – йдеться в дописі.

Також концентрується найбільша кількість копитних, що мешкають на Джарилгачі. 

Фото Української Природоохоронної Групи

Саме ця ділянка отримала охоронний статус як заказник ще в 1974 році, за 35 років до створення національного парку. 

“Без сумніву, пожежа, яку ніхто навіть не намагається загасити, принесе колосальні втрати біорізноманіттю острова”, – зазначає природоохоронна група.

З перших днів повномасштабного вторгнення Джарилгач перебуває в окупації. Забезпечити його збереження спеціальна адміністрація національного парку не може. 

Нагадуємо, військові РФ з’єднали острів Джарилгач із тимчасово окупованою материковою частиною Херсонської області в районі Лазурного. Вони засипали переправу до острова піском. Також на острові окупанти розгорнули полігони для відновлення та підготовки. На Джарилгачі місцеві жителі постійно чують постріли та вибухи.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ