Підтримати нас

Окупаційна влада Нової Каховки вивезла архіви міста до окупованого Генічеська

Вгору
Автор статті
10 лютого 2024 14:04
510
Поширити:
Фото: Український Південь

З окупованої Нової Каховки Херсонської області незаконна влада вивезла понад двадцять тисяч пенсійних справ. Оцифрування яких, за словами окупаційної влади, нібито прискорить видачу та переоформлення пенсій місцевим жителям.

Про це повідомляють окупаційні ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що рішення про вивезення архівів Соцфонду з Нової Каховки прийняв незаконний виконком “Народного фронту” Херсонської області.

Процесом вивезення займались добровольчий загін імені Маргелова, чинні та відставні офіцери російських силових відомств та керівництво окупаційних Новокаховської та Великоолександрівської адміністрацій, пишуть окупаційні ЗМІ.

8 лютого Український Південь повідомив, що з’явилося відео, як у Новій Каховці невідомі вантажать архіви міста. Також опублікували фото мішків з документами.

  • Армія РФ до цього вже грабувала Художній і Краєзнавчий музеї та Державний архів Херсонської області. Про те, як архів пережив окупацію, кореспондентці медіаплатформи “Вгору” Лізі Жарких розповіла директорка установи Ірина Лопушинська.
  • Медіаплатформа “Вгору” раніше розповідала, що найцінніші експонати, які були викрадені з херсонських художнього та краєзнавчого музеїв, досі перебувають у Криму.
  • Мародерство в Херсонському художньому музеї за допомогою супутникових фотографій зафіксував Смітсонівський Інститут у США. Вкрадені експонати вивезли до Криму, в Центральний музей Тавриди.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ