Підтримати нас

Оголосили лауреатів Шевченківської премії

Vgoru
Автор статті
09 березня 2021 15:01
870
Поширити:

Урочисте нагородження відбудеться в Каневі.

Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка 9 березня оголосив лауреатів 2021 року. Урочиста церемонія нагородження відбудеться в травні. 

У категорії "Література" нагороду присудили Оксані Луцишиній та її роману "Іван і Феба". Події твору розгортаються в останні роки радянської влади та в перші роки незалежності України. 

В області "Публіцистика та журналістика" з книгою "В ізоляції" переміг журналіст Станіслав Асєєв. Це історія про перебування Асєєва в полоні в окупованому Донецьку протягом 28 місяців. 

У номінації "Кіномистецтво" переміг фільм "Атлантида" Валентина Васяновича. Сюжет картини розповідає про життя на Донбасі після перемоги України у війні з Росією та повернення окупованих територій. 

У категорії "Візуальне мистецтво" премія дісталася відеопроєкції та фотоінсталяції "Випробування смертю" Бориса Михайлова. 

Лауреатом у категорії "Музичне мистецтво" стало музичне агентство "Ухо" з циклом "Архітектура голосу". У проєкті взяли участь Олександра Андрусик, Євген Шімальській та Катерина Сула. 

Вистава Verba за мотивами драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня" Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка перемогла в номінації "Театральне мистецтво".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ