Підтримати нас

Німеччина приєднається до альянсу країн, що відмовляються від вугільної енергетики

Автор статті
22 вересня 2019 16:02
736
Поширити:

Німеччина, яка є одним з найбільших споживачів вугільної енергетики, приєднається до альянсу країн, що виступають за відмову від неї.

Про це повідомила міністерка охорони навколишнього середовища та ядерної безпеки Свенья Шульце, передає сайт "Громадське".

Офіційно Німеччина оголосить про це на саміті із захисту клімату в Нью-Йорку.

«Відмова від використання вугілля — один з ключових компонентів для глобального захисту клімату», — сказала вона.

Шульце додала, що вироблення енергетики в такий спосіб є застарілим. На думку міністерки, приєднання до альянсу Німеччини, яка є одним з найбільших споживачів вугільної енергетики у світі, стане «потужним сигналом» для інших регіонів світу.

На початку 2019 року влада ФРН, представники бізнесу, профспілки, науковці, екологічні організації та влада вугільних регіонів країни погодили документ, який передбачає повну відмову від вугілля в енергетиці.

У грудні 2018 року Німеччина повністю відмовилась від видобутку кам’яного вугілля — у Рурському регіоні припинила роботу остання шахта.

Про створення альянсу країн, що відмовляються від вугільної енергетики, у 2017 році на конференції ООН домовились декілька десятків держав світу, зокрема Канада, Велика Британія, Бельгія, Австрія, Швейцарія, Нова Зеландія, Нідерланди. На сьогодні альянс налічує понад 50 членів. України серед них немає.

Також в альянс не вступили найбільші споживачі вугільної енергетики у світі — США, Китай, Німеччина, Росія та Індія.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ