Підтримати нас

Незаконна влада Херсонщини повідомила, кому не знадобиться перепустка в 15-кілометрову прифронтову зону

30 липня 2024 18:52
380
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

Перепустки в 15-кілометрову прифронтову зону, які окупаційна влада незаконно ввела на території окупованої Херсонської області, нібито не знадобиться громадянам із місцевою пропискою.

Про це йдеться на сторінці окупаційного ЗМІ Херсонщини “Таврія”.

Ті, хто проживає за межами визначеної незаконною владою зони, будуть змушені подати заяву на дозвіл.

За пересування цивільних осіб без перепусток у прифронтовій зоні з 1 вересня передбачена адміністративна відповідальність за порушення комендантської години, повідомляє окупаційна влада.

Незаконний голова Херсонщини Володимир Сальдо видав указ про те, що з 1 серпня 2024 року люди на окупованій території Херсонської області матимуть обмежений доступ до “зони особливого режиму”. Значно важче вони переміщатимуться між Голою Пристанню, Олешками та в Скадовськ.

  • В указі незаконного голови Херсонщини Володимира Сальда зазначено, що в 15 кілометровій зоні від берега Дніпра введуть “особливий режим перебування цивільних людей у прифронтовій смузі”. До неї входять 46 населених пунктів.
  • У коментарі “Новинам Приазов’я” перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський зазначив, що у прифронтовій частині окупованої Херсонщини є населені пункти, які повністю знищені внаслідок бойових дій, у більшості інших залишаються приблизно 30% жителів. Саме тому запровадження пропускного режиму може суттєво погіршити гуманітарну ситуацію в цих населених пунктах.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів