Підтримати нас

Обмеження переміщення на окупованій території Херсонської області: що відомо про зону “особливого режиму”

11 липня 2024 07:30
1,676
Поширити:
Фото: Радіо Свобода "Новини Приазов'я"/ Скадовськ Херсонська область

Незаконний голова Херсонщини Володимир Сальдо видав указ про те, що з 1 серпня 2024 року люди на окупованій території Херсонської області матимуть обмежений доступ до “зони особливого режиму”. Значно важче вони переміщатимуться між Голою Пристанню, Олешками та в Скадовськ.

Про це повідомив заступник директора  Центру близькосхідних досліджень   Центр близькосхідних досліджень – аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією  Сергій Данилов в ефірі “Вгору”.

Окупаційна влада обмежуватиме проїзд жителів Олешок, Голої Пристані, які виїхали через затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС військовими РФ у Скадовськ.

“Їх приїзд до свого будинку, нехай напівзруйнованого, та перевірка його ускладнений”, – додав Данилов.

Він також зазначив, що окупаційна влада вводить такі обмеження із метою контролю населення.

“У розмовах між собою (ред. російські окупанти) обговорювали, що місцеві жителі їм там заважають”.

Данилов розповів, що зв'язок людей із деокупованими територіями триває, а на деяких територіях Нової Каховки немає жодної влади.

  • В указі незаконного голови Херсонщини Володимира Сальда зазначено, що в 15 кілометровій зоні від берега Дніпра введуть “особливий режим перебування цивільних людей у прифронтовій смузі”. До неї входять 46 населених пунктів.
  • На окупованій території Херсонської області з 29 червня 2024 року незаконна влада зменшила тривалість комендантської години на 1 годину.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів