Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини незаконна влада зменшила тривалість комендантської години

30 червня 2024 14:50
1,005
Поширити:
Фото: Pexels

На окупованій території Херсонської області з 29 червня 2024 року незаконна влада зменшила тривалість комендантської години на 1 годину.

Незаконний указ видав призначений Кремлем окупаційний губернатор Херсонської області Володимир Сальдо.

У ньому йдеться, що комендантська година триватиме з 23:00 до 05:00 години нібито на прохання сільгоспвиробників.

  • У коментарі “Вгору"заступник директора  Центру близькосхідних досліджень  повідомив, що на півдні через посушливу погоду збір урожаю зменшився, у порівнянні із 2023 роком. Але це не заважає вивозити сільгосппродукцію з окупованої Херсонщини на територію РФ.   
  • Херсонщина посідає друге місце по Україні (після Запорізької) за рівнем збитків та втрат в аграрному секторі. За даними дослідження фахівців Київської школи економіки, втрати аграрного сектору Херсонської області внаслідок війни становлять $5,6 млрд, а збитки – $2 млрд.
  • Протягом 2023 року низка російських експортерів вивезли з окупованої території Херсонської області щонайменше 34 тисячі тонн збіжжя на суму 6,2 мільйона євро. Призначений Кремлем окупаційний голова Херсонщини Володимир Сальдо та спеціально створена локальна комісія надавали погодження російським компаніям на експорт української сільгосппродукції за кордон з нульовою або зниженою вивізною ставкою митного збору.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів