Підтримати нас

Ненаситність: У Росії пояснили, чому вбили Захарченка

Автор статті
03 вересня 2018 03:34
575
Поширити:

Москва була незадоволена лідерами бойовиків «ДНР» і зокрема Олександром Захарченко через їх «ненаситності», і вимагала розформувати воєнізовані угруповання «ДНР» і віддати всю зброю армії РФ.

Про це йдеться у матеріалі російської «Нової газети» «Ненаситні», передає zik.ua.

Під керівництвом Захарченка діяло воєнізоване угрупування – Республіканська гвардія, заснована на базі місцевого «Оплоту».

«Після об’єднання у 2015-2016 рр. озброєних угрупувань «ДНР» і «ЛНР» у єдині армійські корпуси гвардія лишалася єдиним великим формуванням, непідконтрольним російським військовим кураторам. Не контролювала Москва і численні відомчі служби безпеки і охорони – такі були майже при кожному міністерстві у «ДНР».... Місцеві називали ці відомчі армії «спецназом з відбирання власності», – пише видання.

За даними «Нової», на початку липня Москва зажадала розформувати ці відомчі угруповання і віддати усю зброю армії.

«У самому Донецьку новину сприйняли як сигнал про швидку відставку Захарченка, повноваження якого спливали восени. Але, як кажуть в Донецьку, йти Захарченко зовсім не хотів», – пише НГ.

Також видання нагадує, що під керівництвом Захарченка перебували «господарські аспекти» місцевої напівкримінальної економіки».

«В руках «ненаситної» пари Захарченко – Тимофєєв («Ташкент») були сконцентровані майже всі прибуткові бізнеси «республіки». Під контролем Ташкента був видобуток коксівного вугілля і антрациту, а також їх транспортування до РФ – в якості російської сировини це вугілля потім поверталося в Україну... За свої нехитрі послуги Ташкент стягував «мито».... У Донецьку кажуть, що Тимофєєв хотів отримувати «комісійні», пропорційні обороту», – пише видання.

Як розповів «НГ» один з колишніх лідерів проекту «Новоросія», нова економічна ситуація в Україні приваблювала не лише Тимофєєва і Захарченка, а й зав’язані на реекспортній схемі російські спецслужби, структури Януковичів та їх «гаманця» Сергія Курченка. 

«Пиріг різко став великим, і всі хотіли собі більшу частину, а не цивілізовано ділитися. Для Баті ж (Захарченко – ред.) і Ташкента конфліктувати з великими рибами було не по зубах», – йдеться у матеріалі «Нової».

Нагадаэмо, 31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув внаслідок вибуху у ресторані у центрі Донецька. У «ДНР» заявили, що внаслідок вибуху загинули двоє людей, дев’ять – постраждали.

На екстреному засіданні «уряду» бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов’язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий «перший віце-прем’єр» Дмитро Трапєзніков.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ