Підтримати нас

На театральній сцені – прибульці

Автор статті
19 квітня 2016 12:00
599
Поширити:

Висадитися вони мають у херсонському драмтеатрі 21 квітня. Артисти разом із кафедрою дизайну Херсонського національго технічного університету підготували 3D фентезі-мюзикл. А називатиметься він “Планета факірів”.

Молода команда авторів та постановників підготували фантастичну історію про дружбу та кохання, про підступність та імперські амбіції, але з обов’язковою перемогою вірних та щирих почуттів над підступністю і зрадою. Драма розгортатиметься на двох планетах. Із реквізитів на сцені будуть лише трон, стілець і портал. Усі інші декорації транслюватимуть проектори. Усі костюми зробили херсонські майбутні дизайнери та їх викладачі. Організатори обіцяють здивувати та подарувати глядачам багато незабутніх вражень.

Директор театру Олександр Книга завірив, що ця робота увійде до репертуару херсонського храму Мельпомени.

Цей мюзикл – лише частина Міжнародного дизайн-форуму “ПроDESIGN” , який розпочнеться в Херсоні 20 квітня.  Форум зібрав талановитих молодих спеціалістів із Херсона, Києва, Одеси, Харкова, Львова, Полтави, Хмельницького, Дніпропетровська, Миколаєва, Косова, Кривого Рогу, Івано-Франківська, Запоріжжя, Луцька, Сум, Тернополя, Чернігова, Черкас, Вінниці, Білої Церкви та Сєвєродонецька. Власні проекти для форуму також надіслали дизайнери з Чехії, Польщі, Білорусі, Росії, Великої Британії, Франції, США та навіть Нової Зеландії.

Готується херсонський театр і до міжнародного театрального фестивалю “Мельпомени Таврії”. Остаточного плану поки що немає. За попередніми даними, до Херсона завітають 22 колективи із 6 країн світу. Свою виставу представить навіть театр із Луганська, який зараз працює в Сєвєродонецьку. Про усі сюрпризи, які готують на цьогорічний фестиваль, організатори пообіцяли розповісти на початку травня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ