Підтримати нас

Наталя Гуменюк розповіла, як пройшла доба на лівобережжі Херсонщини

Вгору
Автор статті
31 січня 2024 10:46
773
Поширити:
Фото Генштабу

Російські військові активізувався і 30 січня понад 10 разів штурмували позиції українських військових на лівобережжі Херсонщини. 

Про це в телемарафоні “Єдині новини” повідомила начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, армія РФ як і раніше успіху не мала. Військову техніку не застосовувала, це були штурми піхотою. 

Втрати російського війська зберігаються на тому самому рівні, повідомляє Наталія Гуменюк: 70 відсотків від штурмової групи поверталися як вбиті й поранені або не поверталися зовсім. 

Вона зазначає, що й українська армія працює в дуже складних умовах:

“З нашого боку є поранені. Щоб припинити всілякі маніпуляції, скажу, що логістика, хоч і в дуже складних умовах, але забезпечується. І евакуація поранених також відбувається. Не так швидко, як цього потребує ситуація, але все ж намагаємося це організовувати навіть в умовах ворожої артилерії та ворожих дронів”.  

Речниця говорить, що російська армія активізувала застосування дронів:

"Ворог намагається тримати інтенсивність застосування FPV-дронів від 30 до 70 за бойову добу. Це дуже щільно, але наша протидія досить ефективна. Половину вдається нейтралізувати різним способом: від вогневого до радіоелектронної боротьби”. 

  • 29 січня Наталія Гуменюк розповідала, що цілі підрозділи відмовляються атакувати позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини. Це один із чинників, який впливає на кількість штурмів. Саме тому 27 січня військові РФ один раз атакували позиції Сил оборони України, але 28 січня кількість атак знову зросла до восьми.
  • Наталія Гуменюк також розповідала, що командування РФ забороняє своїм військовим використовувати бронетехніку, адже майже під час кожного штурму втрачає її безповоротно. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ