Підтримати нас

“Найболючіший удар нам завдали росіяни, підірвавши Каховську ГЕС”, – Ігор Сирота

Vgoru
22 червня 2023 14:10
439
Поширити:

Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота в етері каналу “Прямого” розповів про відновлення української гідроенергетики після ворожих обстрілів, а також про поточну ситуацію довкола Каховської ГЕС.

Про це повідомило Укргідроенерго. 

«З осені минулого року по наших енергетичних обʼєктах було завдано понад 45 ракетних ударів. Але найбільший і найболючіший удар нам завдали росіяни, підірвавши Каховську станцію», – зазначив Ігор Сирота. 

Укргідроенерго звернулися до партнерів Світового та Європейських банків, щодо кредитування для ліквідації наслідків підриву Каховського водосховища після деокупації лівого берега Херсонщини, та отримали позитивні відповіді про допомогу Україні.

Генеральний директор повідомив, що на сьогодні точно будуть будувати тимчасову греблю. 

Вона потрібна для того, щоб обгородити станцію, відкачати воду, обсушити її та провести експертизу, аби дізнатися правду.

“Також необхідно буде відновити дорожнє покриття для сполучення правого й лівого берега Херсонщини», – наголосив Ігор Сирота.

Сергій Дяченко про історію підтоплень на Херсонщині та можливі ризики для міста. Він допоміг подивитися на катастрофу на Каховській ГЕС з точки зору історика, знайти історичні паралелі, оцінити можливі ризики повені, враховуючи краєзнавчі матеріали та реалії сьогодення міста.

Голопристанська громада: антисанітарія, сморід, руйнування будинків.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ