Підтримати нас

«Найбільша потреба постраждалих зараз – це будівельні матеріали», – Юрій Соболевський

Реклама
29 квітня 2024 20:14
125
Поширити:

У Херсоні та на деокупованій частині області відчувається велика потреба в будівельних матеріалах. Причина цьому - щоденні обстріли російської армії, що призводять до пошкоджень житлового фонду. Про це повідомив очільник Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу», перший заступник голови – керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Він зазначив, що інформація про всі потреби є в обласній військовій адміністрації.

«По-перше, при Херсонській ОВА створена комісія із розподілу гуманітарної допомоги, яка розподіляється між іншими громадами. Частково ця комісія сформована з представників благодійних фондів, які постійно працюють в області. Також при обласній військовій адміністрації створена Рада волонтерів, яка так само займається процесами розподілу допомоги. Найбільша потреба зараз – це будівельні матеріали. Дуже багато прильотів, дуже багато пошкоджених будівель. Кожен день додаються до списку або приватні будинки, або багатоповерхівки. Тому ці матеріали, дійсно, потрібні», – повідомив Юрій Соболевський.

Також Юрій Соболевський розповів про реалізацію програми єВідновлення:

«По єВідновленню  є певні проблеми, тому що більшість населених пунктів на неокупованій території області  віднесені до зони активних бойових дій. І воно так і є. І там немає повноцінної можливості працювати відповідній комісії на об'єктах. Тому це   проблема, над цим працюють зараз. Ми розуміємо, що деякі населені пункти взагалі небезпечно відвідувати. Але і людям допомога потрібна вже зараз, тим, хто залишився без житла. І для них має бути віднайдене швидке рішення проблеми».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ