Підтримати нас

Національний історико-археологічний заповідник під Мелітополем росіяни “передали” севастопольському музею

Vgoru
05 листопада 2022 08:30
614
Поширити:

Окупанти “передали в управління” севастопольському музею світову пам'ятку давньої культури України – заповідник “Кам'яна Могила”, розташований поблизу Мелітополя в Запорізькій області. 

Про це повідомляє чинний мер міста Іван Федоров.  

“Рашисти на Мелітопольщині згадали про Кам'яну Могилу. Якби могли вкрасти, то вже б тягли на росію, а так лише передають в управління севастопольському музею. Питання узгодив особисто путін”, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, у 2008 році в районі селища Мирне Мелітопольського району Запорізької області був створений Національний історико-археологічний заповідник “Кам'яна Могила”. У цьому місці розташований пагорб, який тисячоліттями слугував людям вівтарем для відправлення язичницьких обрядів. Також тут міститься декілька тисяч унікальних стародавніх наскельних зображень — петрогліфів. Хронологія петрогліфів охоплює величезний період від епохи пізнього палеоліту до середньовіччя (24-22 тис. до н.е. до 10-13 ст. н.е.), що робить пам'ятку унікальною. 

Кам'яна Могила є природним утворенням, висота якого сягає 12 метрів. Вона займає площу розміром 1,6 га, на території якої розміщені близько 3 тисяч плит. З 2006 року заповідник є претендентом на включення до списку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ