Підтримати нас

На Херсонщині незаконний суд виніс “вирок” місцевому жителю

16 жовтня 2024 14:37
63
Поширити:
Скриншот із відео окупаційного ЗМІ

На окупованій території Херсонщини незаконний Генічеський районний суд виніс “вирок” місцевому жителю нібито за участь у  "батальйоні імені Номана Челебіджіхана", визнаною в Росії терористичною організацією. 

Про це йдеться на сторінці окупаційного ЗМІ Херсонщини “Таврія”.

Чоловіку призначили 8 років позбавлення волі. З них один рік відбуванням у в'язниці, 7 років — у виправній колонії суворого режиму.

Російські окупанти стверджують, що він нібито добровільно вступив до батальйону та брав активну участь в його діяльності.

Аналітик "КримSOS" Євгеній Ярошенко розповів журналістці “Вгору”, що імовірно РФ та окупаційна адміністрація використовує “справи батальйону імені Номана Челебіджіхана” як один з інструментів політичних репресій проти кримських татар та інших вихідців з Криму за участь у блокаді півострова.

  • “Вгору” розповідає про справу кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджіхана. Адже, вона є одним із найпоширеніших приводів для затримання громадян України в окупованому Криму й на лівобережжі Херсонщини. Щонайменше 15 людей отримали вироки від 3,5 років до 10 років ув'язнення, ще двох засудили заочно на 8 років. Менеджерка та юристка "Кримськотатарського ресурсного центру" Людмила Коротких наголошує, що жоден активіст, який брав участь у блокаді Криму не є винним, адже вони діяли абсолютно легально в правовому полі України, відстоювали законні інтереси української держави.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів