Підтримати нас

На Херсонщині чоловік збирав боєприпаси під час будівельних робіт. За вироком суду він отримав чотири роки в’язниці

Вгору
Автор статті
18 березня 2024 18:27
196
Поширити:
Фото зі сайту Freepik

Cуд Дніпровської області 13 березня дав чотири роки ув’язнення чоловіку, який знайшов вибухові пристрої, речовини та боєприпаси на Херсонщині. Він працював на будівельних роботах та вирішив зібрати зброю, за його словами, для українських військових. 

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на вирок суду. 

З 19 по 21 вересня 2023 року чоловік перебував поблизу сіл Бобровий Кут, Калинівське, Сухий Ставок та Безіменне Херсонської області, де проходили активні бойові дії. Там він привласнив знайдені в лісосмузі боєприпаси, вибухові речовини та пристрої: 44 сигнальних патрони, п’ять гранат, 292 патрони, три снаряди, п’ятилітрове відро з артилерійським порохом та іншу вибухівку.

Чоловік поклав зброю в багажник своїх “Жигулів” та вирушив до міста Кам`янське на Дніпровщині, де проживав. 

На шляху 21 вересня 2023 року ввечері чоловіка зупинили працівники поліції. Той повідомив правоохоронцям, що везе вибухові речовини. Слідчі одразу обшукали автівку й вилучили всі небезпечні знахідки.

У суді обвинувачений вину визнав. Він зазначив, що на Херсонщині працював на будівельних роботах, вирішив зібрати бойові припаси, вибухові речовини та пристрої. Але не мав на меті їх продати, а хотів передати українським військовим. 

Суд врахував щире каяття чоловіка та активне сприяння розкриттю злочину до обставин, які пом'якшують покарання.

У підсумку за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами чоловіка засудили до чотирьох років ув’язнення. Однак звільнили від відбуття покарання з іспитовим строком на півтора року. 

  • Раніше поліція повідомляла, що затримала іншого жителя Дніпропетровської області. Затриманий часто приїжджав до Високопільської громади, де ходив по колишніх позиціях армії РФ та ЗСУ. Підозрюваний розповів, що боєприпаси знайшов випадково, коли проводив будівельні роботи в селищі Високопілля.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ