Підтримати нас

На півдні України в армії РФ нестача літаків дальнього радіолокаційного стеження

03 червня 2024 08:26
218
Поширити:
Літак А-50. Фото: Вікіпедія

Армія РФ використовує різні моделі літаків для проведення операцій спостереження на півдні України, щоб компенсувати нестачу літаків дальнього радіолокаційного стеження та відсутність надводних кораблів у Чорному морі.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW) з посиланням на слова начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитра Плетенчука.

Згідно з даними інституту, у лютому 2024 року українські офіційні особи повідомили, що з початку 2024 року ЗСУ збили два російські літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і що у російської армії залишилося ще шість літаків А-50.

Дмитро Плетенчук заявив, що російські військові використовують літак-амфібію Бе-12, який вони мали намір вивести з експлуатації 10 років тому, для патрулювання водних акваторій, ймовірно, Чорного та Азовського морів на низьких швидкостях.

  • Російські війська просунулися на невелику відстань в північній частині Кринків на лівобережжі Херсонської області на тлі тривалих позиційних боїв у цьому районі 2 червня.
  • Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук повідомив, що російські військові не намагаються повернути під свій контроль острови у дельті Дніпра. Наразі у них немає на це часу та ресурсів.
  • В інтерв'ю LB.ua два командири зазначили, що утримувати плацдарм у селі Кринки на лівобережжі Херсонщини українським військовим складно, адже там ніде ховатися. Допомагають дрони різних типів та артилерійський вогонь із правобережжя. Але суттєво розширити плацдарм майже нереально, бо неможливо перекинути бронетехніку.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів