Підтримати нас

На півдні України не спостерігається формування наступальних угруповань, – Плетенчук

11 травня 2024 09:52
289
Поширити:
наступ на півдні України. Кринки, Нестрига
Фото: Генштаб ЗСУ

На півдні України відсутні ознаки створення наступальних угруповань в окупаційних військ. 

Про це повідомив керівник пресцентру Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у телемарафоні “Єдині новини”.

Також Сили оборони України не спостерігають змін у стані, положенні та характері дій російських військових. Водночас він зазначив, що на Харківщині наступ був очікуваний.

За його словами, ситуація у районі села Кринки на лівобережжі Херсонщини залишається стабільною. Військові РФ намагаються витіснити цей плацдарм.

Окрім цього, Плетенчук додав, що й на острові Нестрига ситуація – стабільна. Він зазначив, що 10 травня був перший день після звільнення, коли не зафіксували боєзіткнень на острові. 

  • Раніше в ефірі “Вгору” Дмиторо Плетенчук казав, що російські військові малими групами намагаються штурмувати позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини з підтримкою артилерії та авіації. Однак через українські FPV-дрони окупаційні війська не наважуються використовувати техніку під час своїх атак.
  • 4 травня у “сіру зону” потрапила одна з ділянок Кринків поблизу річки Конка (Козачелагерська Конка), яка ще 3 травня була під контролем російських військових.
  • 28 квітня стало відомо, що підрозділам ЗСУ вдалося встановити контроль над островом Нестрига на Херсонському напрямку. У коментарі “Вгору” Плетенчук пояснив, що присутність українських військ на острові має перш за все безпековий характер.
  • 25 квітня аналітики Інституту вивчення війни, посилаючись на геолокаційні кадри, повідомили, що в результаті позиційних боїв українські війська просунулися на півночі села Кринки на лівобережжі Херсонщини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів