Підтримати нас

На підконтрольну Україні територію повернулись діти з окупованої Херсонщини та ще чотирьох областей

28 вересня 2024 10:50
61
Поширити:
Фото: Дмитро Лубінець

28 вересня на підконтрольну Україні територію повернулись 9 дітей та 20-річний юнак із братом. Діти виїхали з окупованих Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Вік повернутих дітей від 13 до 17 років. Деякі з них мають інвалідність та тяжкі захворювання.

“Сьогодні ми вже зустріли дітей, яких із батьками чи законними опікунами розділила лінія фронту та окупанти. Деякі з повернутих дітей на початок повномасштабного російського вторгнення в Україну перебували в Олешківському дитячому будинку-інтернаті. Згодом їх окупаційна влада вивозила до Скадовська та Росії”, - зазначає омбудсман.

Повернення відбулось за посередництва Держави Катар..

“Один із хлопців, який сьогодні повернувся на рідну землю, втратив тата, який захищав Україну під час російського вторгнення. Дехто з дітей – нарешті за тривалий час обійме рідних, які віддано несуть службу в різних структурах України. Дехто – повернувся до дідуся з бабусею, адже саме вони можуть подарувати щасливе дитинство на рідній землі”, - пише Дмитро Лубінець.
  • Нещодавно з окупованої Херсонської області на підконтрольну Україні територію вдалось повернути двох жінок похилого віку, які через загальну ситуацію з безпекою вони не могли виїхати самостійно.
  • З окупованої Херсонської області на підконтрольну Україні територію повернулась сімʼя, яка виховує двох хлопчиків та дівчинку, віком від 12 до 16 років.
  • Нещодавно з окупованої території Херсонської області на підконтрольну Україні територію евакуювали чотири родини. Сімʼї виховують шістьох дітей. Це – два хлопчики та чотири дівчинки, віком від 2 місяців до 16 років.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів