Підтримати нас

На окупованому лівобережжі Херсонщини незаконна влада встановила “державне” регулювання цін

25 серпня 2024 15:28
431
Поширити:
Центральний ринок у Херсоні 17 грудня 2022 року. Олександр Корняков/"Вгору"

На окупованій території Херсонської області представники незаконної влади встановили державне регулювання цін (тарифів) на окремі види товарів та їх максимальні ціни, які нібито заборонено перевищувати.

Відповідний закон прийняв окупаційний уряд Херсонської області.

У документі йдеться, що перелік найменувань товарів та гранично допустимих роздрібних цін на продовольчі та непродовольчі товари встановлює незаконна влада.

Порушення окупаційного закону загрожує місцевим жителям штрафом від двох до чотирьох тисяч російських рублів, посадовцям та індивідуальним підприємцям - від двадцяти до тридцяти тисяч рублів, юридичним особам - від сорока до ста тисяч рублів.

За словами окупаційної влади, продавці зобов’язані встановити роздрібну ціну не менш як на одну товарну позицію, яку вказано в незаконному списку.

  • 7 червня окупаційна влада Херсонщини повідомила, що нібито виявила на території окупованої Херсонської області житлові приміщення, що нібито мають ознаки “безхазяйного” майна. Щоб виключити житло зі списку, власники житла зобов'язані протягом 30 днів з'явитися до окупаційного Міністерства майнових і земельних відносин Херсонської області у Генічеську з документами (паспорт громадянина РФ та документами з правом власності на житлове приміщення). Пізніше опублікували список нерухомості (будинки та квартири) жителів окупованого Скадовського району, яку без підтвердження власності незаконна влада візьме на облік як таку, що не має господаря.
  • Окупаційна влада на лівобережжі Херсонщини примушує місцевих жителів переоформлювати право власності на майно за законами РФ. Через це деякі місцеві жителі, що виїхали повертаються.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів