Підтримати нас

На окупованій Херсонщині російські окупанти продовжують мобілізаційну кампанію – “Жовта стрічка”

Автор статті
23 січня 2024 15:50
431
Поширити:

Активісти руху спротиву "Жовта Стрічка" повідомляють, що на окупованій Херсонщині російські окупанти призупинили видачу російських закордонних паспортів для людей призовного віку від 18 до 27 років. 

“Мобілізаційна кампанія на окупованій Херсонщині набирає обертів”, – написали активісти. 

На сторінці “Жовтої Стрічки” опублікували, які оголошення розмістили в окупаційних паспортних столах окупованого Генічеська.

Раніше заступник голови Херсонської облради стверджував, що на лівобережжі Херсонщини окупаційна влада продовжує створювати військкомати та набирати персонал. Підтвердженням є відкриті вакансії до військкомату в Генічеську. 

20 липня 2023 року окупаційна влада зареєструвала в російському державному реєстрі юридичних осіб незаконно створений «військовий комісаріат Херсонської області». Очолив його Вадим Шуригін, заступник окупаційного військового комісара Севастополя, який має досвід проведення незаконного призову жителів окупованого Криму. Ще в жовтні минулого року стало відомо про перші випадки незаконної мобілізації. Також за неявку до військкомату погрожували штрафом до 30 тисяч рублів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ