Підтримати нас

На окупованій Херсонщині незаконно зареєстрували організацію російського козацтва

01 вересня 2024 15:20
229
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

На окупованих територіях Херсонської області незаконно зареєстрували структуру під назвою “Автономна некомерційна організація підтримки розвитку козацтва Херсонської області “Велике братство козацьких військ”.

Про це пише видання “Мост” з посиланням на російські реєстри.

26 серпня організацію зареєстрували в Генічеську 26 серпня, її очільником став Олександр Атласюк.

Співзасновником структури став Євген Чуваєв і автономна некомерційна організація “Велике братство козацьких військ”.

Атласюк і Чуваєв – жителі окупованого Криму, бо отримали там російські індивідуальні податкові номери, зазначають журналісти.

  • За даними голови Центру громадянської просвіти “Альменда” Марії Суляліної, як передає ЦЖР, на окупованих територіях України в складі мілітарного центру “Юнармія”, який курує Міноборони РФ, перебуває понад 35 тисяч дітей, і ця цифра постійно зростає.
  • В захопленій Чаплинці на Херсонщині в школі відкрили загін російського мілітарного центру “Юнармія”.
  • 12 червня у селі Михайлівка Скадовського району Херсонської області, незаконна влада відкрила реконструйований “пам'ятник воїнам СВО”. У коментарі “Вгору” політолог, краєзнавець Дементій Білий розповів, що відкриття подібних пам’ятників на окупованих територіях України незаконна влада використовує для насадження власних цінностей і це прояв пропаганди та сепаратистської політики.
  • 14 червня в окупованому селі Ольгине Горностаївської громади Херсонської області незаконна влада відновила пам’ятник Леніну.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів