Підтримати нас

В селі на окупованій Херсонщині незаконна влада відкрила “пам'ятник воїнам СВО”

17 червня 2024 15:20
488
Поширити:
Фото: окупаційна влада Херсонщини

12 червня у селі Михайлівка Скадовського району Херсонської області, незаконна влада провела відкрила реконструйований “пам'ятник воїнам СВО”.

Про це стало відомо з повідомлення на сайті окупаційної влади Херсонщини.

До реконструкції на місці пам’ятника був меморіальний комплекс "Дошка пошани трудящих". Яку в часи радянської влади використовували для розміщення інформації про трудові досягнення місцевих жителів.

За словами незаконної влади, ініціатором реконструкції став окупаційний голова Адміністрації Скадовського муніципального округу Олександр Дудка, який раніше обіймав посаду незаконного голови окупаційної адміністрації селища Лазурне.

Також захід відвідав Віталій Булюк, колишній депутат Херсонської обласної ради, який перейшов на бік окупаційної влади.

У коментарі “Вгору” політолог, краєзнавець Дементій Білий розповів, що відкриття подібних пам’ятників на окупованих територіях України незаконна влада використовує для насадження власних цінностей і це прояв пропаганди та сепаратистської політики.

За його словами, окупаційна влада підмінює поняття та намагається змінити думки жителів окупованих територій, тому після деокупації Україні знадобиться стратегія “ментальної деокупації” місцевого населення.

Дементій Білий додав, що учасників так званої “СВО” незаконна влада вже не вперше використовує в цілях пропаганди, на окупованих територіях їх залучають до уроків в школах, наприклад в окупованому Криму учнів шкіл навіть змушували писати листи російським солдатам.

  • 14 червня в окупованому селі Ольгине Горностаївської громади Херсонської області незаконна влада відновила пам’ятник Леніну.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів