Підтримати нас

На окупованій Херсонщині незаконна влада посилює контроль виїзду – СОП

24 липня 2024 17:50
438
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

На окупованих територіях Херсонської області незаконна влада посилює контроль над усіма цивільними жителями, які планують виїхати з окупації.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

У дописі зазначається, що особливо прискіпливі перевірки проводять стосовно тих громадян України, котрі не обміняли свої паспорти на російські.

“У результаті люди, які проходять перевірку у місцевому аеропорту, просто не встигають на потрібний рейс і стають заручниками окупантів”, – пишуть Сили оборони.
  • Незаконний голова Херсонщини Володимир Сальдо видав указ про те, що з 1 серпня 2024 року люди на окупованій території Херсонської області матимуть обмежений доступ до “зони особливого режиму”. Значно важче вони переміщатимуться між Голою Пристанню, Олешками та в Скадовськ.
  • В указі незаконного голови Херсонщини Володимира Сальда зазначено, що в 15 кілометровій зоні від берега Дніпра введуть “особливий режим перебування цивільних людей у прифронтовій смузі”. До неї входять 46 населених пунктів.
  • У коментарі “Новинам Приазов’я” перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський зазначив, що у прифронтовій частині окупованої Херсонщини є населені пункти, які повністю знищені внаслідок бойових дій, у більшості інших залишаються приблизно 30% жителів. Саме тому запровадження пропускного режиму може суттєво погіршити гуманітарну ситуацію у цих населених пунктах.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів