Підтримати нас

На Київщині почали відбудову дитячого садка, який спалили росіяни

Реклама
Автор статті
20 березня 2024 16:14
455
Поширити:

У селі Богданівка Броварського району Київської області почали відбудовувати дитячий садок, який повністю зруйнували росіяни під час окупації. Система Компаній Кока-Кола інвестувала у відбудову 3 мільйони доларів, її реалізовуватиме Український Червоний Хрест – партнер компанії в реалізації гуманітарних проєктів допомоги вже понад 10 років. 

На фото: Олександр Куценко, заступник селищного голови Великодимерської громади. Андрій Бублик, директор із корпоративних зв’язків і сталого розвитку Кока-Кола Беверіджиз Україна. Марія – у 2022 році плакала через руйнацію її рідного садочка, це відео набуло поширення в мережі. Аднан Топіч, Генеральний директор Coca-Cola HBC в Україні, Вірменії та Молдові. Олена Середа, Генеральна директорка «Кока-Кола Україна». Максим Доценко, Генеральний директор Українського Червоного Хреста. Валентина Василівна Кеуш, завідувачка дитячого садочка.

«Кока-Кола вирішила збудувати та подарувати громаді села Богданівка новий дитячий садочок на знак підтримки і поваги до українських людей та громади, на території якої вже 25 років працює український завод з виробництва напоїв Кока-Кола. Ми впевнено стоїмо пліч-о-пліч з нашими людьми, громадами та клієнтами, і цей проєкт є ще одним доказом нашої непохитної відданості», — прокоментував запуск проєкту Аднан Топіч, генеральний директор Coca-Cola HBC в Україні, Вірменії та Молдові.
 На початку повномасштабного вторгнення село Богданівка, як і 17 інших населених пунктів Великодимерської об’єднаної територіальної громади на Київщині, потрапило під окупацію росіян. У місцевій школі війська РФ влаштували свій штаб, а у дитячому садочку – склад боєприпасів. 29 березня 2022 року, коли ЗСУ звільнили громади, російські війська почали відступати та, залишаючи свої позиції, грабували будинки в селі та спалили місцеву школу й дитячий садок. Оскільки в садку росіяни облаштували склад боєприпасів — підпал спровокував потужний вибух і детонацію понад 1000 снарядів. Понад 70 будинків залишилось без вікон, багатьом знесло дахи, а від дитячого садочку залишилось лише 2 стіни.
 
Майбутній дитячий садочок, який зараз почали будувати, зможе прийняти 80 дітей. Він матиме актові зали, ігрові кімнати, ліфт, буде оснащений укриттям, побудованим за усіма сучасними вимогами. Для безпеки процесу будівництво супроводжуватиме Державна служба з надзвичайних ситуацій, адже в землі досі можуть знаходити уламки чи частини нерозірваних бойових снарядів.
 
Садок планує розпочати роботу у другій половині 2025 року, а поки дітей з селища возять у сусідній населений пункт, що за 12 км від Богданівки. 

“Ми вдячні за допомогу Coca-Cola нашому ОТГ, не лише гуманітарну, але і моральну. Громада розуміє, що не залишилась наодинці зі своїми проблемами й це дуже цінно, особливо у такий нелегкий час. Новий сучасний садочок буде одним з найкращих на Київщині й ми хочемо вірити, що це хоч трохи компенсує усі ті жахливі речі, які довелось пережити нашим дітям”, — Олександр Куценко, заступник селищного голови Великодимерської громади.
 
«Український Червоний Хрест, як найбільша гуманітарна організація країни, має потужний досвід не лише в реалізації масштабних гуманітарних проєкт, але й у відбудові об’єктів соціальної інфраструктури. Ми маємо багаторічну успішну історію співпраці з Системою Компаній Кока-Кола в Україні, і  докладемо максимум зусиль, щоб діти громади мали новий комфортний садочок якомога швидше», – повідомив Максим Доценко, генеральний директор Українського Червоного Хреста.
 Загалом, починаючи з 24 лютого 2022 року, Система Компаній Кока-Кола спільно з Фундацією Кока-Кола виділили українцям благодійну допомогу на суму понад 35 млн дол.

Окрім проєкту відбудови дитячого садочку, за словами Олени Середи, генеральної директорки «Coca-Cola Україна», за ці кошти спільно з Українським Червоним Хрестом закупили та передали у громади 45 мобільних котелень, 70 тисяч продуктових наборів, 5 тисяч постільних комплектів із теплими ковдрами для внутрішньо переміщених осіб, понад півсотні потужних електрогенераторів для освітніх, медичних, гуманітарних закладів та багато іншого. Також Кока-Кола ділиться з українцями позитивними емоціями, зокрема, наприкінці 2023 року завод виготовив спеціальну благодійну партію 1 000 000 пляшок напою Сoca-Cola. Ці особливі пляшки напою з позначкою «Для тебе» на етикетці було роздано українцям, які зараз живуть у дуже непростих обставинах по всій території країни, щоб подарувати їм приємні миттєвості в період зимових свят.

Багато гуманітарних проєктів вже успішно реалізовано, але Кока-Кола не збирається зупинятись і продовжує розробку та втілення нових благодійних ініціатив для подальшої підтримки українців та громад по всій країні.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ