Підтримати нас

На Херсонщині вирішують питання оновлення соціальних об’єктів

12 листопада 2019 12:00
256
Поширити:

Наступного року в Україні почнуть будувати та ремонтувати сотні соціальних об’єктів в усіх регіонах, у тому числі в Херсонській області.

Про це повідомив радник Прем’єр-міністра України Юрій Голик під час селекторної наради, яку проводив голова обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

Юрій Голик презентував громадам Херсонщини ініціативу Президента України стосовно 100 шкіл, 100 дитячих садочків, 100 стадіонів та повідомив, що терміни виконання програми великого будівництва – 12-18 місяців. Презентуючи проєкт будівництва, він звернув увагу на вимоги до об’єктів: вони мають бути сучасними, яскравими, енергоефективними та безпечними.

«Кошти на будівництво спрямовуватимуть з Державного фонду регіонального розвитку, субвенції на соціально-економічний розвиток, субвенції Міністерства освіти і науки, а також з обласних та місцевих бюджетів, - підкреслив радник Прем’єр-міністра. – Головне завдання – це концентрація на найнеобхідніших об’єктах інфраструктури регіону».

Юрій Голик також наголосив, що пріоритет – визначити пооб’єктний план: з якими конкретно школами та садочками ми будемо працювати.

«Голови облдержадміністрацій мають визначити список таких об’єктів та подати до Кабінету Міністрів України на розгляд. На підставі поданої інформації для кожної облдержадміністрації погоджується перелік шкіл і садочків під реконструкцію/будівництво на наступний рік. Загалом у кожній області буде відібрано в середньому по 12 об’єктів», - наголосив він.

Радник Прем’єр-міністра поставив завдання команді облдержадміністрації вже почати підготовку проектів шкіл, дитсадочків та стадіонів, щоб Херсонська область була серед лідерів реалізації важливої ініціативи Президента України.

Прес-служба ХОДА

 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів