Підтримати нас

На Херсонщині обговорять питання екологічного стану регіону, проблеми водопостачання та водоочищення

12 червня 2018 03:46
208
Поширити:

Завтра, 13 червня, о 15.00 в приміщенні ОДА (площа Свободи, 1) у Херсоні відбудеться міжнародна конференція, присвячена впровадженню сучасних технологій водовідведення та локального очищення стічних вод на Херсонщині. Її організаторами виступають Українсько-литовська та Литовсько-українська ділові ради за активної участі УСПП та Херсонської ОДА.

До роботи долучаться представники наукових кіл обох країн, комунальники, підприємці тощо. Запланована участь керівництва Херсонської ОДА, мера Херсона Володимира Миколаєнка, президента УСПП Анатолія Кінаха, президента Асоціації інженерної екології Литви Рімантаса Будріса та ін.

Обговорюватимуться питання екологічного стану регіону, проблеми водопостачання та водоочищення. Зношеність водопровідної мережі призводить до вторинного забруднення, потрапляння стічних вод у водойми, а для її модернізації потрібні неабиякі капіталовкладення.

Литовські партнери пропонують унікальні системи локального очищення стічних вод – для їх установки не потрібно модернізувати комунальні мережі, а отже – витрачати шалені кошти з бюджету, яких немає. За даними підприємств, що освоїли дані технології – економія коштів на утилізацію сягає 60%.

Низка населених пунктів Херсонщини звернулась до УСПП з проханням сприяти залученню інвестиційних коштів для реалізації інноваційних проектів із водовідведення та очищення. Нагадаємо, рік тому відповідний литовський грант за ініціативи УСПП був виділений для районної лікарні в м.Доброслав (Одещина). Зокрема, на зовнішню допомогу наразі очікує смт Лазурне. З огляду на туристичну спрямованість селища, яке відвідують близько 70 тисяч туристів за сезон, питання вдосконалення системи водовідведення є вкрай актуальним.

УСПП також організовує перемовини литовських інвесторів (Solar Group) та місцевої влади щодо спорудження сонячних електростанцій в регіоні, які мають вирішувати 2 завдання: зменшити рівень інсоляції (кількість сонячних променів) для с/г угідь та забезпечити область додатковим джерелами енергії. За розрахунками спеціалістів, це дозволить в 6 раз зменшити потребу води для рослин та забезпечуватиме, відтак, кращий врожай.

Захід проходитиме в рамках проекту «Розвиток міжнародного торгового потенціалу малих і середніх підприємств України», який фінансується МЗС Литви, Програмою розвитку співробітництва Східного партнерства ЄС.

Запрошують до висвітлення представників ЗМІ.

Акредитація за тел. 0969507565 (прес-служба УСПП).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ