Підтримати нас

На Херсонщині навчатимуть аграрному бізнесу

Автор статті
07 березня 2020 08:00
633
Поширити:

Херсонщина стане першою областю в Україні, де реалізовуватимуть проєкт «Бізнес-інкубатор у сільській місцевості».

Його мета – навчити людей, які цікавляться фермерською справою, аспектам ведення аграрного бізнесу. Детальніше про «Бізнес-інкубатор» розповів керівник агропродовольчої ради України Іван Слободян на нараді щодо розвитку аграрного виробництва у Херсонській області.

«Задля успішної реалізації поставлених цілей потрібні знання, кошти і люди. Для того, аби ці знання в сучасних умовах передавати, ми стали партнерами Українського державного фонду підтримки фермерських господарств. Це державна установа, яка підпорядковується Міністерству економіки та сільського розвитку. Проєкт «Бізнес-інкубатор у сільській місцевості» реалізовується коштом Європейського Союзу. В його рамках планується створення у кожному обласному центрі приміщення з обладнанням, де люди, що цікавляться фермерською справою, зможуть пройти навчання. Орієнтовно там будуть проходити навчання за 50 напрямами», - розповів керівник агропродовольчої ради України Іван Слободян.

Також, за словами Слободяна, саме навчання проходитиме у форматі відеозв’язку. Учасники проєкту проходитимуть тренінги, семінари та відеоуроки. В подальшому вони зможуть закріпити отримані знання на практиці.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв наголосив на важливості розвитку аграрної галузі для нашої області.

«Питання розвитку зрошення, сільського господарства, харчової переробки і цілої низки напрямів, пов’язаних з аграрною сферою, є важливим пріоритетом розвитку Херсонської області. Вони були включені до Стратегії розвитку Херсонщини», - зазначив очільник Херсонщини Юрій Гусєв.

Крім того, учасники наради обговорили актуальність для Херсонщини розвитку вівчарства та виноробних господарств.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ