Підтримати нас

На Херсонщині зможуть проводити до 3 тисяч ПЛР-досліджень на добу

Автор статті
14 січня 2021 14:01
944
Поширити:

Лабораторія Херсонського обласного лабораторного центру МОЗ України отримала важливе обладнання для виявлення коронавірусної інфекції - роботизовану станцію нового покоління, яку використовуватимуть для проведення ПЛР-досліджень.

Як повідомляє пресслужба Херсонської ОДА, тепер лабораторія зможе проводити до трьох тисяч ПЛР-тестів на добу. Раніше потужності установи дозволяли обробляти лише 1,8 тисячі зразків біоматеріалів.

«Особливість роботизованої станції полягає в тому, що під час проведення тестувань усі операції виконуються автоматично. Це дозволяє мінімізувати роль людського фактора під час проведення дослідження», - зазначив керівник обласного лабораторного центру Юрій Ромаскевич.

 

Станцію вартістю 2,8 мільйона гривень придбали за рахунок коштів державного бюджету. Херсонщина – друга область в Україні, яка отримала таке обладнання. Загалом його мають лише чотири області. 

Роботизовану станцію будуть використовувати не лише для виявлення хворих на COVID-19, а й проводити ПЛР-тестування на виявлення інших захворювань.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ