Підтримати нас

На Херсонщині задокументували понад 60 випадків зґвалтувань солдатами РФ

Vgoru
20 квітня 2023 06:26
599
Поширити:

У Херсонській області поліція задокументувала понад 60 випадків зґвалтувань цивільних військовими РФ. Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін під час звернення до Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США. Повідомляє Офіс Генпрокурора.

“Це робилося для того, щоби принизити та зламати опір цивільного населення. Ми задокументували в регіоні понад 60 випадків зґвалтувань”, – зазначив Костін.

Наразі, за даними генерального прокурора, триває розслідування за фактом насильницького позбавлення волі, зґвалтування та приниження гідності мешканки Херсонської області протягом 4-х місяців — російський військовослужбовець вдерся до будинку потерпілої, перебував там тривалий час і, разом зі зґвалтуванням, погрожував фізичною розправою потерпілій та її 9-річному сину.

Також розслідують випадки сексуального насильства щодо неповнолітніх. В одному із сіл Херсонської області військовослужбовець окупаційних сил викрав неповнолітню з будинку в присутності матері та бабусі та зґвалтував її.

Також правоохоронці спостерігають тенденцію щодо зґвалтувань і катувань, а також сексуальних домагань саме щодо членів сімей військовослужбовців Збройних сил України.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ