Підтримати нас

МОН розпочало оновлення стандартів вищої освіти

Автор статті
07 жовтня 2018 11:15
626
Поширити:

Міністерство освіти і науки затвердило 10 нових стандартів бакалаврського рівня вищої освіти для спеціальностей «Екологія», «Фізика та астрономія», «Кібербезпека», «Суднобудування», «Металургія», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Біотехнології та біоінженерія», «Агрономія», «Туризм» та «Залізничний транспорт».

Також відомством затверджений новий стандарт магістерського рівня для спеціальності «Екологія».

Нові стандарти містять переліки компетентностей випускників вишів та результатів навчання.

За словами директора директорату вищої освіти Олега Шарова, стандарти вводяться в дію вже з цього навчального року, а їх вимоги мають бути враховані під час розроблення нових освітніх програм та навчальних планів.

«Затверджені раніше документи вишів щодо освітнього процесу залишаються чинними і діють до завершення навчання тих студентів, які були зараховані до затвердження відповідних стандартів. Проте заклад самостійно приймає рішення про оновлення вже існуючих освітніх програм відповідно до стандарту», - пояснює Олег Шаров.

Він також додав, що усі стандарти, включно із затвердженими, будуть надіслані на погодження Національному агентству із забезпечення якості вищої освіти одразу після початку роботи його нового складу.

Також у Міністерстві освіти наголошують, що у найближчі місяці відомство планує завершити роботу та затвердити ще більш як 150 стандартів, за якими проходитиме підготовка фахівців інших спеціальностей. Оновлення стандартів вищої освіти передбачає нова редакція закону «Про вищу освіту».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ