Підтримати нас

Між штурмами військові РФ запускають дрони: як РЕБ допомагає ЗСУ на лівобережжі Херсонщини

Автор статті
14 квітня 2024 15:21
253
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

У перервах між штурмами російські військові намагаються максимально застосовувати дрони як і по позиціях ЗСУ, так і по цивільних. Близько 60% БпЛА армії РФ Силам оборони вдається глушити, і вони не долітають до цілі.

Про це повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”.

Вона додала, що українські військові потребують РЕБ. Радіоелектрона боротьба допомагає зменшити тиск окупаційних військ і допомагає більш ефективно працювати над розширенням плацдармів на лівобережжі Херсонщини.

Також речниця зазначила, що російські військові не можуть використовувати артилерію через ефективну контрбатарейну боротьбу ЗСУ.

Водночас армія РФ проводить потужні ротації на Херсонському напрямку.

"Це означає, що в них не все дуже гарно та спокійно в їхньому війську. Це через те, що під час своїх штурмів вони зазнають великих втрат. Зараз ми спостерігаємо, що військові РФ зосереджуються більше на сході”, – розповіла Наталія Гуменюк.

За її словами, російські військові намагаються атакувати українські плацдарми пішими групами. Однак періодично використовують легкомоторні транспортні засоби, багі та мотоцикли. 

  • За даними речника УДА Сергія Братчука, армія РФ повернулись до своєї тактики ведення бою, яка підсилюється використанням бронетехніки. 
  • Аналітики ISW зазначають, що геолокаційні кадри, опубліковані 11 квітня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися в районі Кринків. Військові РФ розпочали активну діяльність у південній частині острова Великий Потьомкінський (на північ від Голої Пристані).
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ