Підтримати нас

Мінрегіон: для реформи децентралізації нинішній рік стане ключовим

08 лютого 2019 16:26
205
Поширити:

В Україні на виконання завдань президента та Плану заходів, затвердженого урядом, розроблено детальний, покроковий план для впровадження нового етапу реформи децентралізації. Цей план стане спільною маршрутною картою для Мінрегіону і наших міжнародних партнерів – «U-LEAD з Європою», USAID, PULSE, DESPRO, ОБСЄ, DOBRE.

Про це на координаційній зустрічі з Центрами розвитку місцевого самоврядування заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє портал "Децентралізація".

«Першочергове завдання – формування перспективних планів об’єднання громад. Це основа тих рішень по формуванню бази ОТГ, які будуть прийматися в 2020 році. Наступне — подальша робота з приєднання тергромад до міст обласного значення (МОЗ). Це велика робота, адже необхідно проаналізувати можливості тих тергромад, які не змогли досі приєднатися до МОЗ. Третє — взаємодія, координація та тісна співпраця регіональних офісів децентралізації з ОДА по затвердженню перспективних планів. Плюс маємо попрацювати над законодавчою базою. Тому у 2019 році – ключовому для реформи — повинна бути максимальна синергія зусиль: Мінрегіону, Центрального офісу реформ (ЦОР), офісів на місцях, ОДА, депутатів обласних рад», — зазначив Зубко.

Віце-прем'єр підкреслив, що не менш важливий пункт операційного плану – супровід секторальної децентралізації.

«Це також питання роботи регіональних офісів з імплементації реформи первинної медичної допомоги в сільській місцевості, Нової української школи, розбудови Нового освітнього простору, інклюзії та ЦНАП. Тому ми ще раз повинні проаналізувати зусилля наших міжнародних партнерів, проектних організацій і ЦОР, визначити спільні завдання і рухатися в цьому напрямку до спільного результату», — вважає Зубко.

Він повідомив, що наприкінці лютого будуть оприлюднені результати соціологічного дослідження щодо децентралізації, яке проводиться за підтримки Ради Європи.

«Попередньо можу сказати, що практично вже понад 56% українців вірять в реформу і очікують на результат. Тож саме 2019 рік буде ключовим у впровадженні реформи децентралізації, навколо якої мають згуртуватись всі ключові учасники і наші міжнародні партнери», — підкреслив віце-прем’єр-міністр.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ