Підтримати нас

Міноборони витратить $30 млн на автоматизацію та інформатизацію ЗСУ

Автор статті
18 листопада 2016 10:15
613
Поширити:

Міністерство оборони України розпочало проект впровадження рішень на основі інформаційних технологій для Збройних сил, спрямований на автоматизацію та вдосконалення процесів в ЗСУ.

Про це повідомив Офіс реформ Міноборони на своїй сторінці у Фейсбуці, передає «ЗІК».

Як зазначається, проект реалізується в рамках роботи Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування на чолі з США. Перша частина програмного забезпечення та обладнання буде надана урядом США на початку 2017 року. Загальна вартість обладнання складе близько $30 млн.

Проект переходу на автоматизовану систему управління розрахований на кілька років. Він буде реалізовуватися за шістьма напрямками:

а) вдосконалення інфраструктури;
б) інформатизація командування Сил спеціальних операцій;
в) інформаційна безпека;
г) система управління С2 (Command and Control);
д) логістична система;
е) система медичного забезпечення.

«За масштабом проект є безпрецедентним для України: впровадження автоматизованих процесів допоможе підвищити обороноздатність української армії, значно покращити існуючу інфраструктуру, оптимізувати процеси. Він розрахований на декілька років, протягом яких буде впроваджено кращі практики США, Британії, інших країн НАТО», – сказано у повідомленні.

Як повідомлялося, у 2017 році британські інструктори підготують 5 тисяч українських військових за стандартами НАТО. Раніше голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел оцінив результати України у реформуванні Збройних сил, сказавши, що задоволений побаченим.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ