Підтримати нас

Мінфін України готує податкову стратегію

Автор статті
13 грудня 2016 13:15
595
Поширити:

Документ посилить вимоги до внесення змін до Податкового кодексу.

Міністерство фінансів розробить стратегію розвитку податкової системи на середньострокову перспективу.

Про це йдеться в проекті стратегії управління державними фінансами, який є в розпорядженні "Економічної правди".

Податкова стратегія, як зазначає видання, буде узгоджена з економічною стратегією, реформуванням бюджетного процесу і пенсійною системою.

"Вона передбачатиме посилення вимог до внесення змін до податкового законодавства, які можуть привести до зменшення податкових надходжень до держбюджету. Такі зміни повинні обов'язково супроводжуватися пропозиціями щодо компенсаторів надходжень або зменшенням витрат держбюджету. Також зміни до будь-яких елементів податків і зборів не можуть вноситися пізніш як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду", – йдеться в документі.

Крім того, Мінфін обіцяє розробити заходи з протидії практиці розмивання бази і виведення прибутку з-під оподаткування (ВЕРS) відповідно до рекомендацій ОЕСР, і посилити податковий контроль за трансферним ціноутворенням, в тому числі шляхом введення деталізованої звітності для міжнародних груп компаній (подання спеціального звіту в розрізі країн).

Найбільше уваги буде приділено запровадженню непрямих методів контролю доходів громадян і розширенню бази майнового оподаткування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ