Підтримати нас

Мала приватизація через систему ProZorro стартує у червні - Гройсман

Автор статті
09 червня 2018 09:02
817
Поширити:

Глава уряду підкреслив, що великі активи, важливі, будуть збережені у власності держави.

Приватизація через систему ProZorro невеликих активів, які не мають стратегічного значення для української економіки, стартує в червні. Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на слова прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, передає unian.ua.

«Я вважаю, що приватизація – це залучення інвестицій в промисловість. Цього місяця стартує нова формула продажу невеликих підприємств – через ProZorro – відкрито, публічно, без жодних зловживань», – сказав він.

Глава уряду наголосив, що великі активи, стратегічно важливі, будуть збережені у власності держави. А ті, у які можна залучити капітал для оновлення технологій та примноження робочих місць, будуть готуватися до приватизації із залученням відомих світових радників.

«Цю практику пройшли країни з великим рівнем життя. А ми, на жаль, лишалися з купою проблем, які наразі треба врегульовувати», – додав Гройсман.

Нагадаємо, 5 червня набули чинності затверджені Кабінетом міністрів правила прозорого продажу невеликих державних підприємств і компаній зі значною часткою державного капіталу. Таким чином, була повністю сформована нормативна база, необхідна для старту в Україні програми малої приватизації.


Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ