Підтримати нас

Майже половина українців позитивно ставляться до вступу країни до ЄС і НАТО – опитування

21 грудня 2018 17:00
764
Поширити:

Близько половини громадян України швидше позитивно відносяться до вступу країни до Європейського Союзу, і майже 40% – до інтеграції в НАТО, свідчать результати опитування, проведеного Інститутом соціології НАН України за підтримки фонду "Демократичні ініціативи" ім. І. Кучеріва.

Згідно з даними опитування, оприлюдненими на прес-конференції в п'ятницю в Києві, майже половина українців (47,9%) скоріше позитивно ставляться до вступу України до ЄС. Водночас близько однієї четвертої респондентів (23,6%) ставляться до цього швидше негативно, ще 28,5% було важко відповісти на запитання.

Також 39,6% респондентів відповіли, що скоріше позитивно ставляться до вступу України до НАТО, 29,8% – швидше негативно, а 20,6% не змогли дати відповідь.

Водночас, лише 22% позитивно ставляться до ідеї вступу України до союзу з Росією і Білоруссю, 54,4% – швидше негативно, а 23,6% не змогли відповісти.

Опитування проводилося з 13 по 29 вересня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донбасу, опитано 1800 респондентів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів