Підтримати нас

Литовський день у музеї ім. Шовкуненка. ФОТОРЕПОРТАЖ. ВІДЕО

Vgoru
27 травня 2016 02:42
621
Поширити:

Виставка виробів литовських майстрів декоративно-прикладного мистецтва, презентація робіт фотографа Юозаса Валюшайтіса, творчій вечір поетеси і співачки Далі Тарайлене, а також свято литовської національної кухні пройшли у Херсонському художньому музеї ім. О. Шовкуненка.

Заходи відбулися 26 травня у рамках «Днів Литви в Херсоні».

На виставці майстрів литовського декоративно-прикладного мистецтва, яка відкрилася у художньому музеї, представлені ковані вироби, прикраси, вироби зі шкіри і національний одяг.

На виставці представлені роботи майстрів, що виготовляють свої вироби за старовинними технологіями, що збереглися до нашого часу в письмових джерелах або відтворених сучасними майстрами.

Фотомайстер Юозас Валюшайтіс розповів про свою творчість, зокрема, про робити, присвячені українсько-литовській дружбі. Варто зазначити, що виступав Юозас українською мовою. Присутні запропонували йому перейти на російську (гостю іноді було важкувато). Литовець категорично відмовився.

Даля Тарайлене, з якою херсонці вже мали нагоду познайомитися (в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша був показаний спектакль вільнюського театру Пілайте «Моє ім'я - Литва»), представили на суд херсонців свої вірші та виконала вокальні твори. Завершила свій вечір усім відомою «Піснею про рушник», яку виконала і литовською, і українською мовою. Присутні із задоволенням підспівували.   

 

Після творчого вечора гості почастували херсонців стравами литовської національної кухні.

Також в рамках «Днів Литви в Херсоні», в Херсонському держуніверситеті пройшов показ фільмів литовських режисерів і «Литовський тур по Херсонщині», учасники якого відвідали місця, пов’язані з перебуванням на території сучасної Херсонської області війська Великого Князі Литовського Вітовта (XV-XVI ст.).

${gallery:65dc135410e59a7b9002b5fa651392cd}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ