Підтримати нас

"Літні канікули починаються зимою" - українка про освіту в Аргентині

07 листопада 2017 05:00
729
Поширити:

Навчальний рік в Аргентині починається в березні, а закінчується в грудні. Це пов'язано з тим, що літо в країні настає тоді, коли в нас зима.

Аргентина - єдина країна в Латинській Америці, де освіта обов'язкова і безкоштовна. Про це розповідає 38-річна Тетяна Селезньова, яка мешкає в Буенос-Айресі, поваідомляє styler.rbc.

"Освітня система Аргентини поділяється на кілька ступенів: початкова, середня і вища. Початкова освіта триває 9 років і є безкоштовною і обов'язковою для всіх дітей. Аргентина – це єдина країна в Латинській Америці, де освіта обов'язкова і безкоштовна. Після початкового етапу йде середня освіта. Тут навчання триває 3 роки. Навчальний заклад можна вибрати як приватний, так і державний. Є базові предмети, які на державному рівні закріплені в програму, а є предмети, які залежать від профілю школи. Учень має право самостійно обирати предмети, які він хоче вивчати крім базових".

Після отримання середньої освіти можна піти вчитися на спеціальні технічні курси (2-3 роки), скласти іспит і отримати ліцензію на трудову діяльність. Або піти вчитися в університет. В Аргентині існують, як державні, так і приватні університети. Якість освіти у них приблизно однакова. Тільки державні - безкоштовні, а приватні на платній основі. Стипендії в університетах немає.

За словами Тетяни Селезньової, для емігрантів найскладніше вивчити мову.

"Вона не входить в одну мовну групу з російською чи українською. В Аргентині використовується не класична іспанська мова, а діалект, який називається кастежано. Я ніколи не ходила на мовні курси, вивчила мову самостійно. Допомогло базове знання англійської мови. Розуміла хоча б, як читати літери. Сприймала слова на слух. В аргентинській мові слова матрац і ковдра звучать приблизно однаково. Якось друзям сказала, ховайтеся під двома матрацами. Всі посміялися", - каже Тетяна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ