Підтримати нас

Китай починає добувати "енергію майбутнього"

19 травня 2017 05:31
278
Поширити:

У Китаї оголосили про "історичний прорив" у видобутку вуглеводнів. Розробка родовища так званого "горючого льоду" почалася 10 травня.

Геологічна служба Міністерства земельних і природних ресурсів Китаю заявляє, що експеримент з видобутку газових гідратів з родовища на дні Південно-Китайського моря закінчився "повним успіхом", - повідомляє РБК.

Розробка родовища так званого "горючого льоду" (зовні газові гідрати нагадують сніг або рихлий лід) почалася 10 травня і до справжнього моменту успішно триває вісім днів поспіль. За цей час з родовища, розташованого на глибині понад 1200 метрів від поверхні моря і ще близько 200 метрів від поверхні дна, було отримано понад 120 тис. кубометрів газу з вмістом метану до 99,5%.

Геологічна служба називає успіх експерименту "історичним проривом, досягнутим під твердим керівництвом ЦК Комуністичної партії Китаю". Особливо підкреслюється, що експеримент став першим успішним прикладом промислового морського видобутку газогідратів, який був досягнутий з опорою виключно на власні сили і буде мати "далекосяжні наслідки".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ