Підтримати нас

Квоти: російський контент упав до історичного мінімуму

Автор статті
02 січня 2019 17:00
593
Поширити:

Про підсумки від мовних квот на українському радіо і телебаченні написав у Фейсбуці член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський

"Завдяки "європейським" квотам у 2018 році український телевізійний контент в ефірі загальнонаціональних телеканалів становить 79%, контент країн ЄС, США і Канади - 14%. Російський упав до історичного мінімуму - 7%", - написав Костинський.

Також зазначив успіх у домінуванні української мови на радіо й телебаченні:

"Частка української мови, за вимогами законодавства, в ефірі загальнонаціональних телеканалів становить в середньому 92%, в ефірі загальнонаціональних радіостанцій - 86%. За підсумками двох років дії квот більше половини пісень в ефірі українських радіостанцій звучать саме українською мовою. Щоб забезпечити виконання закону про мовні квоти, Національній раді довелося оштрафувати 21 радіостанцію на суму більше ніж 1,7 млн грн".

Також Костинський звернув увагу на "потужний розвиток українського телерадіомовлення на територіях з особливим режимом мовлення - Донецька і Луганська області, південь Херсонщини.

"У 2018 році була побудована четверта телевежа - за 20 км від Донецька, в Гірнику. Шість радіостанцій уже мовлять із Гірника в напрямку Донецька", - пише Сергій Костинський.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ