Підтримати нас

Крим стане островом: українці розробили сміливий проект

Автор статті
13 січня 2019 15:31
576
Поширити:

Фахівці "Укргідропроекту" розробили план, згідно з яким хочуть прорити канал між Азовським і Чорним морями. І все через морський порт.

Агресія Росії, анексія Криму призвела до того, що морський флот Маріуполя перебуває  практично в паралізованому стані. Щоб це виправити, експерти з "Укргідропроекту" розробили план, за яким канал буде проритий в навужчому місці - Перекопського перешийку. Проект цього каналу повністю готовий і  фахівці працюють над деякими деталями. Цікаво, що над цим проектом будуть працювати спеціалісти з Угорщини, Німеччини й Туреччини. Згідно з ним, доведеться прорити всього 20 км. Вся довжина каналу досягатиме 120 км.

Фахівці відзначають, що вкрай важлива при цьому глибина каналу. Вона зобов'язана бути достатньою для того, щоб через нього проходили сучасні суду. Для цього протоку в декількох місцях доведеться поглибити. Після реалізації проекту  Крим стане островом. Але в результаті відновляться повноцінні вантажні та пасажирські перевезення між двома морями. Розробники сміливого проекту сподіваються на нові робочі місця та пожвавлення економіки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ