Підтримати нас

Корупційні справи, за якими досі немає вироків

Автор статті
06 лютого 2020 08:40
766
Поширити:

Показали фігурантів гучних корупційних справ в інфографіці. Добірку підготував рух "Чесно".

"Звичайний сценарій для топ-корупціонера в Україні (якщо не дуже пощастило) - це: гучна корупційна справа-затримання-трансляції-суди-арешт... і вийти на волю під заставу.

Далі справа тягнеться роками, вироків немає", - пишуть активісти.

У підбірці показали ТОП-5 випадків, коли підозрювані у корупційних злочинах з втратами для бюджету на мільйони і навіть мільярди вийшли під заставу.

  • Роман Насіров, очолював податкову. Перша "велика риба" НАБУ, слідчі інкримінують йому схеми на 2 млрд грн збитків. Різко захворів після затримання, вийшов під заставу 100 млн грн (теж рекордну).
  • Екс-міністерка охорони здоров'я Раїса Богатирьова. Переховувалася від правосуддя. Топ-новиною було її затримання в аеропорту. Теж затримували у корупційній справі, вже на волі.
  • Колишній нардеп і забудовник Максим Микитась. До затримання й арешту дійшла історія з квартирами для Нацгвардії. Суд-застава-свобода, пишуть активісти.
  • Олег Гладковський із РНБО, скандальні оборудки із закупівлями для оборонної сфери. Вийшов під заставу.
  • Із відносно нещодавніх новин - голосування за зняття недоторканності з депутата Ярослава Дубневича. Тоді ще ледве вистачило голосів. Далі було обрання запобіжного заходу у суді. Зрештою Дубневич не пробув під арештом і доби, нагадує "Чесно".
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ