Підтримати нас

“Колаборанти – це “ображені люди” – журналіст про зрадників на Херсонщині

27 травня 2024 18:38
201
Поширити:
Мітинг колаборантів в окупованому Генічеську. Фото: окупаційні ЗМІ

У Херсонській області та частково в Запорізькій і Миколаївській, особливо яскраво колаборанти проявили себе навесні 2022 року, тоді була перша хвиля зрадників.

Про це журналіст Олег Батурин розповів в інтерв'ю "Українській правді".

За його словами, колаборантами ставали люди, які все життя мріяли чимось керувати, але нічого для цього не робили.

“Серед зрадників Херсонщини лише одиниці справді дуже розумні, досвідчені, ті, що мають особисті досягнення. І такі люди найнебезпечніші”, додає журналіст.

Решта ж колаборантів кар'єристи й не зовсім достойні члени суспільства. За спостереженнями Олега Батурина, дуже дивно виглядало, коли люди які не мали жодного стосунку до “православних цінностей” раптом стали агресивно їх пропагувати.

Журналіст розповідає, що в багатьох випадках колаборантами керувала жага до грошей. За приклад він приводить сферу освіти, де окупаційна влада спершу платила непогані гроші.

За словами Олега Батурина, в окупаційних адміністраціях на Херсонщині зараз нестача кадрів, багатьох колаборантів звільнили з уже реформованих адміністрацій.

  • На окупованій території Херсонської області вчителям, що погодились викладати в школах за стандартами РФ, незаконна влада скоротила заробітну плату. Через це більшість звільняються.
  • Також на окупованій Херсонщині майже немає лікарів та обладнання для того, щоб надавати медичну допомогу людям. Понад 90% лікарів виїхали.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів