Підтримати нас

Хто слідкуватиме за виконанням закону про мову

13 лютого 2019 17:00
246
Поширити:

Порушників закону про мову в Україні буде карати уповноважений.

"Закон про мову потрібно було приймати у перші роки незалежності – це фундамент. Без нього було парадоксальним будівництво держави. Не може відроджуватися нація, не маючи головного інструментарію: свого світобачення, свого минулого та своєї перспективи. Мова – це все!", - заявив в ефірі програми "Київ LIVE" телеканалу "Київ" голова Всеукраїнського товариства "Просвіта" Павло Мовчан.

4 жовтня 2018 року Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект №5670-д "Проект Закону про забезпечення функціонування української мови як державної".

"Зараз накинулися на пункт у тому проекті, який проголосований, що будуть інспекції. Інспекцій нема. Буде уповноважений", – розповів Павло Мовчан.

"У цьому законопроекті йдеться про уповноваженого, який буде дійсно допомагати цій імплементації. Але це жодним чином не впливає на різні сфери побутування інших мов", – підкреслив він.

"Уповноважений буде застосовувати відповідні санкції до порушників закону, які передбачені законом", – пояснив громадський діяч.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів